piecesofMari

Vegomåndag- Bakad sötpotatis med gratinerad getost och rostade kikärtor

Ny vecka, nya tag! Efter en långsam, seg och lite tråkig start på helgen med en sjuk liten skrutt och inställd gymnastiktävling på lördagen så var det skönt att komma iväg och gå på bio igår bara hon och jag.

Idag är de stora backinbuisness på skolan och jag och lillskrutt tar vara på de sista veckorna hemma. Det är ruggigt väder och vi eldar i öppna spisen, går runt o mjukiskläder, läser böcker och har en riktig mysdag. Tänk att det bara är 6 veckor kvar till sommarlovet och här snöade det i morse! 

På kvällen igår åt vi den här goda vegetariska rätten som blir måndagens vegotips! Helt komplett med både fett, protein och kolhydrater. Rostade, heta kikärtor är riktigt, riktigt gott.IMG_9335IMG_9351 IMG_9347 
För 2 port behöver du: 

2 stora eller 3 mindre sötpotatisar

1pkt kikärtor

Spiskummin, ancho chili, cayennepeppar 

Salt, peppar

Mild getost ( går lika bra med feta beroende på vad man föredrar)

Färsk hackad Persilja

Olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Halvera potatisarna med skalet på och olja in dem. Salta och peppra och baka dem i 30 min. Blanda kikärtor med kryddorna och en skvätt olivolja. Rosta dem vid sidan av potatisarna när det gått 25 min. Smula sedan över osten och persiljan över potstisarna och gratinera i 5-10 min till.

Servera med sallad, några skivor stekt halloumi och lite vitlöksyoghurt (1 klyfta vitlök ner i turkisk youghurt och lite honung,salt och peppar).

Happy monday! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats