piecesofMari

Vad hände?

Det var hösten som kom. Slog mig med full kraft. Inte förrän nu, en stund efteråt inser jag vilken skillnad livet som ”hemmamamma” var jämfört med att vara en ”hard working mom”. Visst, intensivt och svettigt på ett sätt att vara ständigt närvarande och tillgänglig för en liten.

Men nu, hinna sköta ett heltidsjobb och samtidigt vilja vara lika närvarande med barnen, en fin fru, en härlig vän, tillgänglig storasyster och dotter. Ja, och så egentid förstås, utrymme för egna lustfyllda saker, som att baka, laga mat, träna och vila.

När jag och Pärlan hängde hemma fanns det ändå liiite mer tid till kreativa påhitt. Nu är hjärnan uppfylld av alla människor i mitt jobb som har det svårt. Barn som utsätts för våld och föräldrar som brottas med svåra saker.

Det blev en tuff omställning, helt klart.

Att hitta balansen däremellan, stimulansen jobbet ger och närvaron hemma. Inte lätt.

Och jag som ville skriva. Fota, spara recept, baka och laga mat. Det gör jag ju fortfarande och njuter fortfarande av det, bara det att tiden är så mycket mer knapp nu. Samtidigt är det ju så himla roligt att blicka tillbaka, minnas ( jag med mitt dåliga minne liksom) , inspireras av gamla recept, platser, händelser och fotografier. Att ha min egen lilla plats, min dagbok, och min mat.

Kanske ska jag ändå ge det en chans till att försöka spara ner lite mer matinspiration och minnen. Nu när allt fallit lite mer på plats både i hjärnan, i själen och hjärtat.

Hej 2018, nytt bloggförsök får bli ett nyårslöfte!

Förresten kan jag dela med mig av den här supergoda rätten ( vego dessutom) som en liten fräsch inledning på 2018:

Krispig tofu i salladsblad

Du behöver:

1 pkt tofu

1dl majsmjöl

1tsk cayennepeppar

1tsk paprikapulver

1tsk salt

1tsk paprikakrydda

rapsolja

Tillbehör:

Avocado i bitar

Koriander

Salladslök hackad

stora salladsblad

granatäpple

sötsursås

Gör så här:

Krispig tofu
Tärna tofun i större bitar och klappa torra med en handduk eller papper.

Blanda polenta med cayennepeppar, paprikakrydda och salt. Panera tofun i polentan och stek den sedan på hög värme i rapsolja tills den får fin färg på alla sidor.

Servera tofun i salladsbladen tillsammans med avokado, granatäppelkärnor, hackad koriander och den sötsura såsen.

Servera med kokt ris om du vill lägga till lite kolhydrater.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats