piecesofMari

Soboro-en vegovariant

Hemma igen från en riktigt härlig skidhelg (minus en magsjuk och två förkyldisar). Till middag behövde det bli något som gick snabbt att laga av det som fanns hemma och då blev det Soboro.

Nu vill jag verkligen inte häda japansk matlagning på något sätt. Det här är alldeles säkert en svensk variant som jag som vanligt modifierat lite. Som jag sagt tidigare har jag verkligen fastnat för det här med bowls, och att äta ur skålar. Verkligen gillar’t!
Det här en barnvänlig rätt som min dotters kompis tipsat oss om. Hon har ursprung från Japan så den ör inspirerad därifrån i alla fall.

Barnens soboro: 

Koka jasminris och lägg i botten.

Stek köttfärs, soyafärs, kycklingfärs eller kanske oumph beroende på om du vill äta vego eller ej. Häll i 1-2 msk japansk soya ( för 500g färs) samt 1 msk socker/stevia.

Gör sedan äggröra krydda med soya och lite socker/stevia.

Sedan rev vi gurka i tunna stavar på mandolin. Samma med morot. Kryddar moroten med risvinäger, ingefära, lite olja , salt och peppar.

Montera ihop allt vackert i skålen. I går skivade vi en halv Avocado och lite koriander uppepå. Sist tog vi sockerärtor.

Såstips! Chilisås ,tabasco eller siracha tar rätten ännu ett snäpp uppåt.

Snabbt, enkelt, gott och passar hela familjen

Viktigt! Ska ätas med pinnar och är både godare och nyttigare än det låter.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats