piecesofMari

Seg björnbärskaka med lime

Vi måste verkligen frosta av frysen så projekt äta ur frysen pågår för fullt. Hittade en stor burk björnbär häromdagen som vi plockade här på Öland förra sommaren och kom att tänka på det här gamla receptet som ursprungligen kommer från Zetas trädgård söder om Stockholm. 

Du behöver: 

150 g smör 

3 dl socker ( jag tog stevia men det funkar lika bra med vanligt socker)

2 ägg

1msk vaniljsocker 

1tsk bakpulver 

3 dl vetemjöl 

1 lime

200g björnbär 

Ströbröd

Form med löstagbar kant 

Gör så här: 

Sätt ugn på 150 grader. Smöra och bröa formen. Skär smöret i kuber. Mixa det med ägg och socker i matberedare mixer eller med visp. 

Blanda separat de torra ingredienserna i annan skål och sikta eller rör. Riv skal av en lime ner i smeten ( som är rätt tjock) och häll i saften av en halv lime. 

Smeta ut allt i en form och häll på björnbären. 

Grädda 1 timme. Servera med vaniljglass eller grädde. Den blir sådär riktigt seg, syrlig och saftig.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats