piecesofMari

Saftig filmjölkslimpa

Det här är ett sånt där riktigt sött och gott bröd som man kan lyckas få på restaurang ibland. Det är går supersnabbt att röra ihop så arbetsmämgen i relation till vad man sen får är perfekt! Enkelt och snabbt! Gilla på det. 

Det här receptet kommer från pappas sjökrog, Skansholmen. Den enda skillnaden i receptet är att restauranger ofta använder svart baksirap i sitt bröd vilket resulterar i en ännu mörkare färg på brödet. Tyvärr verkar det svårt att hitta för oss ”vanliga” i vanliga matbutiker. Rätta mig om jag har fel? 
Du behöver till 1 bröd: 

5 dl Filmjölk 

1 tsk Bikarbonat 

2dl Svart brödsirap

7 g flingsalt 

3dl Vetemjöl 

1 dl dinkelmjöl

1dl teffmjöl (får bra att ta vad som egentligen) 

Grovt rågmjöl 2 dl

Solrosfrö 1 dl

Russin 1 dl ( om du vill) 

Gör så här:

Blanda filmjölk, bikarbonat och sirap.

Blanda övriga ingredienser och tillsätt dem. Blanda försiktigt och väl.

Grädda i smorda formar 60 min i 185 grader och 35 min i 175 grader.

Låt brödet vila i ett dygn. Det kunde inte jag. Det går jättebra att frysa in brödet. 

Lycka till! Så enkelt och snabbt gjort! Och gott förstås!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats