piecesofMari

Nyttigare pannkakor med morot och havre

Torsdag idag! Alltså pannkaksdag. 

Solen skiner in genom fönstret och vad passar väl bättre än att steka lite nyttigare pannkakor till barnen idag? Mina hurrade högt! 

 Dessa går också att göra helt glutenfria men blir något svårare att hantera då, så tålamod och en bra stekspade kan vara på sin plats. 

Du behöver:

3 ägg 

2dl havregryn

2 st mindre morötter 

1 1/2 dl siktat dinkelmjöl

1/2 dl vetemjöl 
(Alternativt majsmjöl eller glutenfri mix)

6-7 dl mjölk

Salt 

Smör

Gör så här: 

Riv morötter grovt. Häll i alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer. Morötterna och havregrynen ” försvinner” men pannkakorna får en gyllengul härlig färg. 

Stek i rejält  med smör. Jag smälter även en klick och häller i smeten innan. 

Servera de nyttiga pannkakorna med bär och keso eller kvarg om du vill skippa sockret helt. Annars bär och en klick glass eller grädde! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annika

    Gott med morötter i smeten, ska testa 🙂 Jag gör mina pannkakor precis som vanliga fast med havremjölk och mjölk istället. Funkar super de me 🙂 Kram

    1. Mari

      Ja man kan verkligen göra pannkakor på tusen olika sätt! Kul att variera sig ju. Så känns det ju bättre att lägga till lite mer näringsrika ingredienser:)

stats