piecesofMari

Ny badplats, god helgmat och mannens bullbak

I fredags när solen sken tog jag med unge och hund ner till havet för att kolla in vår nya badplats som ska vara klar i sommar. 

Vädret var så härligt och lugnet spred sig i kroppen. Det gör det alltid vid havet. Den nya Badplatsen gick att skönja även om badsuget inte direkt infann sig. Men snart så.. Det kommer bli riktigt fint. Visserligen ofta för kallt för min smak men mysiga picnicar och lek på stranden i vår och sommar kommer det allt bli.IMG_8398IMG_8378IMG_8407IMG_8373Lördagen blev en lugn hemmadag då två av tjejerna var lite hängiga. Vi åt som alltid en lång och stor frukost med mannens nybakade frallor. Älskar helgmorgnar! 

Han bakade också världens godaste bullar (recept får komma i ett annat inlägg, måste fråga hur han gjorde först). Vi har blivit så bortskämda med hans bakande att jag drar mig för att köpa bullar på bageriet för 28 spänn när hans är SÅ mycket godare.

In da making. Fullt fokus.


Efter kaffe och bulle började vi tänka på middag. En riktig mat -och bakhelg. Det tycker vi om.

Middag blev en god halloumisallad med spenat, granatäpple och blodapelsin.

Dressing på olivolja, vatten, honung, dijonsenap, citronsaft, salt och peppar.


Till det räkor som vi fräste i olivolja, vitlök och chili en kort sekund. 


Och så lite övrigt småplock som ostar och oliver. 


Mums! 

I söndags mådde de små lite bättre vilket var tur då vi skulle ha lite kusiner här på en klassisk söndagsbrunch. Alla fick ta med något gott att bidra med och det blev så himla lyckat. Fullt av god mat, kärlek, fina människor och gulliga små barn.


Lite inspo från oss att ha på brunchbordet:

  • Färsk frukt med lite noblesse instoppade här och var.
  • Turkisk youghurt med bär och egenrostade nötter med sesamfrön
  • Smoothies, milkshake och fruktshottar. Vi hade en barnvänlig med bara vaniljglass, banan och mjölk (men så god) En med rödbeta, avocado, spenat och bär och en med hallon, youghurt,dadlar och ingefära. Slurp! 
  • Äggröra med bacon
  • Amerikanska pannkakor med bär,lönnsirap och nutella
  • Glutenfria bananpannkakor med bär.

( Vi gör dem på mandelmjöl, kokosmjöl, banan, ägg, bakpulver,vaniljpulver och keso).

  • Oliver,lite chark, en god ost
  • Gott surdegsbröd 

Ja en klassisk brunch är ju en riktig kolhydratsbomb så vi var mätta hela dagen och åt bara lite soppa på kvällen. 

Vad äter du på helgen? Som vanligt eller lite extra gott?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats