piecesofMari

Nattjästa Björkfrallor

Han är så fin. Stiger upp tidigt varje morgon och bakar,  tar upp lilltjejen så att jag får sova en timme till. När jag vaknar av doften till nybakat bröd då älskar jag honom lite extra. 

Semesterlyx!

Hans frallor

Du behöver: 

Fördeg: 

En stor klick vetesurdeg ( hur man gör en surdeg kommer i ett eget inlägg)

100 g vetemjöl special

100 G vatten

(Fördegs momentet kan uteslutas men gör det hela mycket segare och godare)

Huvuddeg:

400g Vetemjöl special 

290g Dinkelmjöl

1 msk Honung 

10-12 g Salt 

600g Vatten 

Gör så här: 

Gör en fördeg vid 18.00 

Vid 20.00. Rör du ihop allt och låter jäsa en timme eller så. ( inte så noga med exaktheten). Vi gör lite olika varje gång, varierar med olika sorters mjöler och frön. Ibland med russin och nötter i. Det bästa med att baka bröd är att det inte är lika noga med måtten som när man bakar söta saker och att bröden blir lite olika varje gång. 

Baka sedan ut degen till frallor. Degen är ganska lös så tillsätt lite extra mjöl vid utbakning om det behövs. Lägg bröden på bakplåtspapper på en bricka och trä över en plastpåse. Låt stå i kylen över natten. 

När du vaknar sätter du på ugnen på max och stoppar in en plåt så att den blir varm. Ta ut frallorna ur kylen under tiden. När ugnen är varm penslar du bröden med lite vatten och strö på några frön och sedan låter du bakplåtspappret glida över på den varma plåten i ugnen, sänk ugnen till 250 grader och låt de stå inne i 10-15 minuter tills de fått färg. 

Finns det något bättre än nybakat till semesterfrullen?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats