piecesofMari

Muhammara-libanesisk valnötsröra

Här kommer lite gottiga röror och tips att äta till dem. För visst har väl rörorna huvudrollen? Kanske ska du våga dig på att laga en hel libanesisk buffé middag till helgen? Det är inte så svårt men krävs lite tid och många skålar. (risk för disk så att säga). Men börja med den här röran och lite tillbehör om du vill börja smått, den är magisk!IMG_9178Muhammara 1 liten skål

Du behöver:

1 rostat vitt bröd 

1dl rostade valnötter

1tsk citronsaft

1 pressad vitlöksklyfta

Ajvar 3 msk + 1/2 sotad paprika alt. 

Bara 1 stor ugnsrostad paprika 

Honung /granattäppelsirap

Spiskummin

Salt

Peppar

1 msk vatten 

1 msk olivolja

1msk rapsolja

Gör så här: 

Smula valnötterna (spara lite till dekoration, det glömde jag) ner i en djup skål. Smula brödet. Tillsätt allt utom oljorna och mixa grovt.  Tillsätt oljorna i en tunn stråle. Smaka av och tillsätt mer av det som ev. Saknas. Annars servera med orientaliskt bröd och andra tillbehör. 

Lite fler tips:

Nedan myntayoughurt ( youghurt,mynta och honung) och Tabbouleh (tomatsallad med hackad persilja,lök,citron och couscous).

 Stek eller ugnsbaka lite aubergine till och rosta lite kikärtor i ugnen eller stekpannan tillsammans med cayennepeppar och salt så har du en supergod och komplett vegetarisk rätt!

Man kan också göra Kycklingspett i ugnen, Hommus, Fetaostcigarrer ( vira in fetaost och spenat i filodeg och grädda i ugnen). 

Fyll gärna på med era egna bästa libanesiska tips!

IMG_9160

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats