piecesofMari

Matlycka

Det här julovet har varit långt, intensivt, mysigt och långsamt. Vi har sovit länge, tappat rutiner, ätit sena långa frukostar, eldat massor i eldstaden och glidit omkring i myskläder.

Många samtal har pågått med mig själv inuti där jag hela tiden fått påminna mig om att även dessa dagar ”räknas”. De där hemmadagarna när man inte gör något särskilt. Man bara ÄR.
Vi har ju både åkt pulka, möblerat om, bakat, gjort små utflykter och njutit av att ta dagen som den kommer.
Vi har varit mycket tillsammans och lagat massor av god mat! Lite hälsosammare mat lite mindre kött, lite mer extra gott.
Alla i familjen tycker om att laga mat och duka fint. Att samlas kring matbordet för att höra dagens sämsta och bästa för var och en av alla familjemedlemmar. Prata om världspolitik, nyheter, känslor eller jobb, lek och skola. Högt och lågt, vitt och brett. Vissa sitter längre än andra, hrmmm.. så är det ju när man har barn i många olika åldrar. Men ändå, det blir i alla fall en kort stund av gemenskap och det gillar vi allihop.

Här är tre av de godaste vi gjort i helgen:

Surdegsbrödet:
IMG_2554

Bakad rotselleri med svamp, äpple,spenat och hasselnötter:

.albumtemp

En variant av alla poke bowls:

IMG_1322

Nu vardag igen och för mig betyder det att carpa varenda dag som föräldraledig tills dess det är ”jobba, jobba” dags igen. Det bästa just nu är våra långsamma morgnar ihop då jag inte lämnar de stora utan jag och lillskrutt kan glida runt i mjukisar, leka på golvet och dricka en extra kopp kaffe (i lugn och ro.)
Med en 10 månaders orädd och ovetandes klättrare? Nja… Men mysigt är det ju ändå.

Vad är det bästa med just dina vardagar?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats