piecesofMari

Man kan ju inte vara nere när man får äta knäckig Rabarberpaj

Det är mycket nu. Mycket i maj, för alla. Logistik, avslutningar, festligheter, presenter, kul ledigheter,bröllopsfester och ja, sådär som de flesta har det. Sådant som är svårt att tacka nej till och välja bort. Lite stressigt, lite kul men svårt för mig som inte alltid minns allt trots kalendrar och påminnelser. Känner mig lite nere av otillräcklighet och att vi samtidigt är inne på andra sjukveckan nu. Men hemma betyder ju möjlighet att baka. Idag blev det en rabarberpaj för att muntra upp oss lite efter att mannen plundrat farmor och farfars trädgård i helgen. 


Min rabarberpaj gör du så här:

Sätt ugnen på 200 grader. 

Smörj formen med smör. Snitta rabarbern i tunna skivor och sprid ut i formen.

Smält 125 G smör i en kastrull och stäng sedan av värmen.

Rör i 2 msk sirap

1 dl farinsocker ( eller vanligt)

2 dl havregryn
1nypa flingsalt

1/2 tsk bakpulver 

1 1/2 dl dinkelmjöl ( eller vete)

Rör samman allt i kastrullen och sprid ut  smeten över rabarbern. Grädda i 30 min i mitten av ugnen. Servera med min vaniljsås eller en kula vaniljglass.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats