piecesofMari

Mamsens fröknäcke

Hej sen lördagkväll ! 

Vi är just i detta nu iväg på en dejtnight,bara vi två, själva. Sån lyx med lite ”vi” tid. Teater och god middag efteråt på Restaurang Nook. Men mer om det i morgon. 

Nu tänkte jag mest bara dela med mig av det vi bakade tidigare idag. Dessa godingar. Vi äter dem till ost med en klick fikonmarmelad men de är lika goda med bara smör eller någon fräsch röra uppepå.  Varför inte till olivtapenade, kronärtskockscreme eller soltorkad tomatröra.

IMG_8436

Det här behövs: 
1dl Pumpafrön 

1dl Sesamfrön

1dl Solroskärnor 

1/2dl Linfrön

1dl Majsmjöl

2dl Kokande vatten

 1/2 dl god Rapsolja ( kan annars bli en konstig bismak)

1/2 tsk Flingsalt strö uppepå

Det går att byta ut frön mot annat eller addera lite hackade nötter. Just detta recept är dock gjort för både de som är nötallergiker och äter glutenfritt.

Gör så här: 

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan olja och vatten (en gnutta honung i gör också susen om man tycker om). Strö lite flingsalt ovanpå.

Bred ut tunt på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 1-1 1/2 timme. 

Låt svalna och bryt i mindre bitar.

Gott!

I natt jäser bröd i kylen för frukost. G’s bästa frukostfrallor. De kommer också upp här i morgon. Tycker du om nybakat bröd på morgonen så finns det inget enklare än det här. Bara måste prövas!


Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats