piecesofMari

Kladdkakemuffins med extra choklad

Tjejernas favoritbakverk alla gånger. Jag är mer förtjust i syrliga fräscha saker som maräng med citron, Key lime pie, lemon curd, mynta, citron och bär och sånt. 

Men de här stora godsakerna fick bli fikat till både skolavslutning och ridavslutningen. Smarr! 
För 16 rejäla muffins behöver du: 

200 g smält smör 

4 ägg
5 dl socker
1dl sirap 

3 1/2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
2krm flingssalt

16 bitar mjölkchoklad 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader.Placera ut stora muffinsformar på en plåt. 
Rör ihop ägg och socker – vispa ej.

Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen.
Rör till sist ner det smälta matfettet. Klicka ner smeten i muffinsformarna. Peta i en bit mjölkchoklad i varje. 
Grädda i nedre delen av ugnen ca 8-10 minuter. De ska precis ha ”stannat” på ytan.  Låt svalna. Som godaste efter en stund i kylen. Servera med en klick grädde och toppa med färska bär.

 
Chokladälskarnas favorit!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats