piecesofMari

Himmelsk Rabarberkompott

3-4 dessert portioner 

Du behöver:

4-5 späda själkar rabarber 

6-8 jordgubbar

1/2 tsk kardemumma

1/2 tsk kanel 

1/2 tsk färsk ingefära

2 msk vatten 

1msk farin socker 

Smör

Gör så här: skär rabarbern i mindre bitar. Fräs den kort i smör och häll sedan i kryddor och socker. På med vatten och låt sjuda, små puttra 4-5 min tills kompotten tjocknat något. Släng i halverade jordgubbar mot slutet så att de hinner bli varma. Servera med vaniljglass och smulor av digestive. Riktig vårig dessert! 


En nyttigare variant är att ta vaniljpulver istället för socker i kompotten och sedan servera den i skål med lite hackad mandel på toppen. Gott det med och dessutom en bra dessert för de som är gluten-och laktosintoleranta (Minus nötter för de som är allergiska förstås!) Bra va!?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats