piecesofMari

Halloumiburgare

I eftermiddag och kväll jobbar jag så det blir ingen middag hemma för mig men jsg tänkte tipsa er om en av mina vegetariska favoriter. Jag föredrar faktiskt att halloumin är riven och ihopblandad med lite annat gottigt, än att bara få en stekt skiva halloumi mellan bröden. Det är inte samma burgarkänsla och blir lätt lite torrt. Det här är en saftig, snabb och superenkel vegoburgare men samtidigt lite vardagslyxig… 

Till 4 rejäla burgare behövs: 

1 pkt riven halloumi

1msk mandelmjöl

1msk kokosmjöl

Panko

1/2 riven zucchini

1 riven morot

1 ägg

Chiliflakes/cayennepeppar 

Basilika

Salt 

Peppar 

Hamburgerbröd 

Gör så här: 
Blanda allt i en skål. Forma till burgare. Klappa in Panko på bägge sidor. Stek i olivolja och lite smör på medelvärme tills de är krispiga. Ca 4-5 minuter på varje sida. 

Servera med tomat, avocado,  tryffelmajjo (om man gillar) annars brukar jag göra en röra på mango chutney och tjock créme fraishe som jag tycker passar bra till.  Den här gången tog vi resterna från helgens Cole slaw till. Montera ihop och ät! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats