piecesofMari

Hallongrottor

En snöig onsdag. Liten har haft feber efter vaccination och behövde ta det lugnt. Jag hade ingen lust att sätta min fot utanför dörren idag. Så iställer har vi gosat och myst inomhus och i vanlig ordning passade jag på att baka, fixa lite jobb och laga lunch när Penny sov sin lunchvila. 

Det blev en riktigt god vegolunch och sedan min kakfavorit, Hallongrottor.

Det här receptet ser nog i princip likadant ut var du än hittar det. Samma grund men med små variationer. 

Jag gillar Hallongrottor så mycket för att de blir lite mer åt mjuk kaka hållet än bara en liten småkaka. De går fort att baka och grädda, inbehåller få ingredienser och du kan fylla dem med precis det du är sugen på. Du kan sätta igång baket även om fikakompisarna är på ingång för det går fort.

Du behöver: 

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker

1 tsk bakpulver

2 tsk äkta vaniljpulver eller vaniljsocker 

200 g smör

Fyllning: Hallonsylt eller något annat gott. Bär, choklad eller sylt.

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Tärna smöret och låt det gärna bli lite mjuktI med alla ingredienser i en matberedare. Fungerar även med händer eller elvisp, men tar lite längre tid. Låt degen bli mjuk och gå ihop till en fin deg. Vila den i kylskåpet medan du plockar undan och tar fram muffinsformar och ställer ut på en plåt. Ca 20 st. Rulla degen till bollar och tryck ett djupt hål i mitten där du lägger i en klick sylt. Grädda i 10 min. 

Ät upp genast! ( Men går superbra att frysa också) 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats