piecesofMari

 Friterad halloumi med tryffelmajo och sötpotatispommes

Måndag igen vilket betyder nytt vegetariskt tips! Vi åt det här igår men numer blir det vegetariskt fler dagar i veckan. 

Åh, så gott det blev! Har ni provat att fritera halloumi? Både vackert och gott. Igår kväll stod Melanie, vår äldsta dotter för middagen. Jag roddade bara ihop min tryffelmajjo så att vi skulle ha något att doppa pommesen i. Vi provade de färdiga från frysdisken igår och de var riktigt riktigt frasiga och  goda (nästan så att de inte ens slår egna sötpotatisstrips).

Att fritera halloumi är enkelt. Hetta bara upp olja i en kastrull, skär osten i stora cm tjocka bitar och ner med osten ett par minuter tills den har fått en härlig färg. Låt rinna av på hushållspapper.

Montera ihop en burgare med sallad, tomat, picklad rödlök tryffelmajo och halloumi

Tryffelmajo: 

2 st äggulor 

1 tsk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

2 dl rapsolja

3-6 droppar vit tryffelolja

salt 

 peppar

Rör ev i en klick av 34% créme fraishe om du vill ha majonäsen lite mer syrlig.

Gör så här:

Blanda äggulor med senap och vinäger i bunke och vispa fluffigt. Häll långsamt i rapsoljan under konstant vispning, tills majonnäsen blivit tjock. Smaka av med tryffelolja,(var försiktigt! För mycket tryffel olja kan göra en illamående) salt och peppar.

Dippa även stripsen i tryffelmajon! 

Vi var i himlen efter den här snabba men fantastiskt goda söndagsmiddagen. Och såklartvar det extra härligt att ha alla barnen hemma samtidigt och vara en stor skara vid middagsbordet. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats