piecesofMari

Nattjästa frallor

Här kommer familjens förste bagares fantastiska morgonfrallor på recept. Numer bakar han var och varannan helg så vi får ofta nybakat bröd på helgerna!

Det här behövs: 

2,5 dl vatten

6 dl mjöl

1 msk salt

1 dl vetesurdeg ( går att baka även utan)

10g jäst

Gör så här: 

Rör ihop vatten och jäst och knåda sedan i mjöl med degblandare eller för hand. Blanda i salt mot slutet av knådningen när degen är lite smidig men ändå ganska lös fortfarande. Låt jäsa i rumstemperatur         i 1 1/2 -2h.

Dela sedan degen i 6 bitar och runddriv/Baka ut till frallor. Vik ihop ett par gånger och lägg skarven nedåt på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en bricka som får plats i kylen.

Låt frallorna jäsa över natten i kylen. När du vaknar på morgonen, gå upp i sömnen och slå på ugnen på 275 grader. Sov lite till. När ugnen är varm och du har vaknat till liv, ta ut frallorna ur kylen, spraya dem med lite vatten och låt sedan bakplåtspappret med frallorna glida över på den varma plåten i ugnen. Grädda i 10-15 min. Kasta in en isbit eller två på botten av ugnen så får de en härligt god yta.


Om du orkar strö lite vallmofrön, solrosfrön eller pumpakärnor för lite variation och extra knaprigt på toppen.


Voilà! Hämta in tidningen och slå dig ner för en härlig helgfrukost med helt nybakat bröd.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats