Ny vecka, nya tag! Efter en långsam, seg och lite tråkig start på helgen med en sjuk liten skrutt och inställd gymnastiktävling på lördagen så var det skönt att komma iväg och gå på bio igår bara hon och jag.
Idag är de stora backinbuisness på skolan och jag och lillskrutt tar vara på de sista veckorna hemma. Det är ruggigt väder och vi eldar i öppna spisen, går runt o mjukiskläder, läser böcker och har en riktig mysdag. Tänk att det bara är 6 veckor kvar till sommarlovet och här snöade det i morse!
På kvällen igår åt vi den här goda vegetariska rätten som blir måndagens vegotips! Helt komplett med både fett, protein och kolhydrater. Rostade, heta kikärtor är riktigt, riktigt gott.
För 2 port behöver du:
2 stora eller 3 mindre sötpotatisar
1pkt kikärtor
Spiskummin, ancho chili, cayennepeppar
Salt, peppar
Mild getost ( går lika bra med feta beroende på vad man föredrar)
Färsk hackad Persilja
Olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Halvera potatisarna med skalet på och olja in dem. Salta och peppra och baka dem i 30 min. Blanda kikärtor med kryddorna och en skvätt olivolja. Rosta dem vid sidan av potatisarna när det gått 25 min. Smula sedan över osten och persiljan över potstisarna och gratinera i 5-10 min till.
Servera med sallad, några skivor stekt halloumi och lite vitlöksyoghurt (1 klyfta vitlök ner i turkisk youghurt och lite honung,salt och peppar).
Happy monday!
Senaste kommentarer