En Asiatisk fräsch sallad med hetta. Älskar den! Bäst i Thailand såklart men går att göra smarrig även hemmavid.
Ibland är det svårt att hitta papaya men man kan köra på slanggurka, zucchini eller mango också ( även om papayan blir klart godast).
Du behöver till 3-4 portioner:
2 st skalade vitlöksklyftor
1 tsk färsk hackad eller torkad chili
100 g salladsbönor eller haricot verts i strimlor
1 strimlad morot
2 st omogna papayor tunt strimlade
2 st medelstora tomater i tinna skivor
2msk pressad lime
2-3 msk fisksås
1 msk Socker
3 msk jordnötter
4 st salladsblad till garnering
Gör så här:
Om du har en mandolin så kör alla ingredienser med dem så blir det fint strimlat annars får du använda kniven och tålamodet.
Blanda dressingen genom att pressa lime, fisksås och socker. Pressa i vitlök och hackad chili. Smaka av och tillsätt mer chili, palmsocker eller fisksås om det behövs.
Servera salladen på en bädd av salladsblad. Strö över dressing och massor av hackade jordnötter. Det salta, mot det syrliga, mot det heta, mot det söta. Gott!
Aow laew na! ( varsågod på thai)
Å så gott! 🙂