Header Image

piecesofMari

Vad kul att du hittat hit! Jag heter Mari och är en aningens glömsk men glad fyrbarnsmamma med ett stort hjärta. Det här är mitt ställe för mig och för alla er andra som tycker om att tillbringa tid i köket för att experimentera, laga gott, äta gott eller bara hänga i köket. Jag delar med mig av mina lyckade och mindre lyckade recept, mina gamla och mina nyfunna. Min jakt på det godaste surdegsbrödet, tips på bra restauranger och lite annat smått och gott. Ja, en liten del av mig och min passion med små glimtar av mitt familjeliv. Mina döttrar är 22, 8, 6 och 1år. Min man G är superpappan som ibland känner sig lite ensam i familjen men som är världens bästa "tjejpappa". Jag älskar att ha och göra med genuina och äkta människor och inspireras av de som vågar vara sig själva utan filter. Här går såklart nätkärlek och tjejpepp framför allt! Jag hoppas du blir inspirerad. Vill du kontakta mig går det bra att maila på : [email protected]

Nattjästa Björkfrallor

Publicerad,

Han är så fin. Stiger upp tidigt varje morgon och bakar,  tar upp lilltjejen så att jag får sova en timme till. När jag vaknar av doften till nybakat bröd då älskar jag honom lite extra. 

Semesterlyx!

Hans frallor

Du behöver: 

Fördeg: 

En stor klick vetesurdeg ( hur man gör en surdeg kommer i ett eget inlägg)

100 g vetemjöl special

100 G vatten

(Fördegs momentet kan uteslutas men gör det hela mycket segare och godare)

Huvuddeg:

400g Vetemjöl special 

290g Dinkelmjöl

1 msk Honung 

10-12 g Salt 

600g Vatten 

Gör så här: 

Gör en fördeg vid 18.00 

Vid 20.00. Rör du ihop allt och låter jäsa en timme eller så. ( inte så noga med exaktheten). Vi gör lite olika varje gång, varierar med olika sorters mjöler och frön. Ibland med russin och nötter i. Det bästa med att baka bröd är att det inte är lika noga med måtten som när man bakar söta saker och att bröden blir lite olika varje gång. 

Baka sedan ut degen till frallor. Degen är ganska lös så tillsätt lite extra mjöl vid utbakning om det behövs. Lägg bröden på bakplåtspapper på en bricka och trä över en plastpåse. Låt stå i kylen över natten. 

När du vaknar sätter du på ugnen på max och stoppar in en plåt så att den blir varm. Ta ut frallorna ur kylen under tiden. När ugnen är varm penslar du bröden med lite vatten och strö på några frön och sedan låter du bakplåtspappret glida över på den varma plåten i ugnen, sänk ugnen till 250 grader och låt de stå inne i 10-15 minuter tills de fått färg. 

Finns det något bättre än nybakat till semesterfrullen?

2 Kommentarer

  1. Å så gott och vilken lyx! Nybakt bröd till frukost kan vara det bästa ??

Lämna ett svar till Annika Larsen Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *