Här kommer lite gottiga röror och tips att äta till dem. För visst har väl rörorna huvudrollen? Kanske ska du våga dig på att laga en hel libanesisk buffé middag till helgen? Det är inte så svårt men krävs lite tid och många skålar. (risk för disk så att säga). Men börja med den här röran och lite tillbehör om du vill börja smått, den är magisk!Muhammara 1 liten skål
Du behöver:
1 rostat vitt bröd
1dl rostade valnötter
1tsk citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
Ajvar 3 msk + 1/2 sotad paprika alt.
Bara 1 stor ugnsrostad paprika
Honung /granattäppelsirap
Spiskummin
Salt
Peppar
1 msk vatten
1 msk olivolja
1msk rapsolja
Gör så här:
Smula valnötterna (spara lite till dekoration, det glömde jag) ner i en djup skål. Smula brödet. Tillsätt allt utom oljorna och mixa grovt. Tillsätt oljorna i en tunn stråle. Smaka av och tillsätt mer av det som ev. Saknas. Annars servera med orientaliskt bröd och andra tillbehör.
Lite fler tips:
Nedan myntayoughurt ( youghurt,mynta och honung) och Tabbouleh (tomatsallad med hackad persilja,lök,citron och couscous).
Stek eller ugnsbaka lite aubergine till och rosta lite kikärtor i ugnen eller stekpannan tillsammans med cayennepeppar och salt så har du en supergod och komplett vegetarisk rätt!
Man kan också göra Kycklingspett i ugnen, Hommus, Fetaostcigarrer ( vira in fetaost och spenat i filodeg och grädda i ugnen).
Fyll gärna på med era egna bästa libanesiska tips!
Senaste kommentarer