Det har kan vara bland de godaste muffins jag ätit. Jag tycker ofta att muffins lätt blir lite torra och tråkiga, men dessa alltså! Mums! Saftiga och samtidigt får de det där knapriga hårda toppen uppepå som är så god. Inspiration hittade jag hos Jennysmatblogg men jag har gjort lite ändringar i både recept och fyllning.
150 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 dl florsocker
2 stycken mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, Vispa ihop smör, socker & florsocker med elvisp. Mosa ihop bananerna med äggen och vänd ner i smörsmeten. Blanda ihop torra ingredienser i en skål och sikta ner i smeten, rör tills du har en slät smet. Fyll upp formarna till 2/3. Plutta i två bitar vit choklad i varje ( går ju bra med mjölk- eller mörk choklad också om du hellre vill det, jag gjorde några av varje för att göra alla i familjen nöjda). Jag petade i några minimarshmallows i barnens muffins också och de blev lite extra sega i mitten.
Grädda i 15 minuter. Känn med en sticka att de är torra. ( Jag glömde och de var lite kladdiga i mitten fortfarande. Gott men lite för smetiga och inte bara saftiga) De ska vara lite gyllene på toppen också!
Banan och choklad kan ju omöjligt vara fel 😉 Mums!