Header Image

piecesofMari

Vad kul att du hittat hit! Jag heter Mari och är en aningens glömsk men glad fyrbarnsmamma med ett stort hjärta. Det här är mitt ställe för mig och för alla er andra som tycker om att tillbringa tid i köket för att experimentera, laga gott, äta gott eller bara hänga i köket. Jag delar med mig av mina lyckade och mindre lyckade recept, mina gamla och mina nyfunna. Min jakt på det godaste surdegsbrödet, tips på bra restauranger och lite annat smått och gott. Ja, en liten del av mig och min passion med små glimtar av mitt familjeliv. Mina döttrar är 22, 8, 6 och 1år. Min man G är superpappan som ibland känner sig lite ensam i familjen men som är världens bästa "tjejpappa". Jag älskar att ha och göra med genuina och äkta människor och inspireras av de som vågar vara sig själva utan filter. Här går såklart nätkärlek och tjejpepp framför allt! Jag hoppas du blir inspirerad. Vill du kontakta mig går det bra att maila på : [email protected]

Baka kärleksmums med sjukling på ryggen

Publicerad,

img_7979.jpg

Idag har jag varit hemma med en liten sjukling hela dagen. Kändes inte som någon större förlust att mysa inne när det snöade ute. Penny sov på min rygg i bärselet medan jag bakade och åt min lunch samtidigt på stående fot.

Det här receptet bara måste du pröva!

Som jag sagt tidigare är jag inte jätteförtjust i sådana här alternativa bakverk med ” nyttigare” ingredienser. Men jag blir ändå lite nyfiken på om det inte går att göra goda bakverk som är lite mer nyttiga och det gör det ju faktiskt. Jag blir lika glad och överraskad de gångerna det faktiskt smakar riktigt gott! De här rutorna är både utan gluten och socker.

img_7994.jpg

Kärleksmums

Du behöver: 

En form ca 12×25 cm

12 urkärnade färska dadlar

3 ägg

1 1/2 dl kokosmjöl

1 1/2 dl mandelmjöl

1tsk vaniljpulver

2 1/2 msk kakao

1dl kokosolja smält

2tsk bakpulver

Frosting

2 msk kallt kaffe

40 g smör

2msk kakao

1 1/2 dl florsocker eller sukrin melis (som är ett kalorifritt naturligt alternativ till florsocker om du vill göra en helt sockerfri kaka)

Gör så här:

Mixa äggen med dadlarna. Rör i resten av ingredienserna. Smält kokosoljan och rör i sist. Ugnen ska vara på 200 grader och kakan  i 15-20 min i ugnen. Stryk på ett lager med frosting när kakan svalnat något och toppa med kokos.

Låt den svalna i kylskåp så att frostingen får sätta sig lite.IMG_9425IMG_9406

Lika god som vanlig kärleksmums men roligt att prova lite nya alternativ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *