Vi är mitt i den värsta vabruari precis som många av er andra med småttingar i huset. Influensor, magsjukor och snoreri avlöser varandra. Och när man har tre barn, ja då löser de av varandra och är ju såklart inte sjuka samtidigt. Nä usch så tråkigt, så nu till nåt bättre.
Här är receptet på de sötaste bröden jag nånsin bakat. De bakade jag till min födelsedagsbrunch. Men de är SÅ fina att ha till en sopplunch, en helgfrukost eller till en buffé.
Inspiration fick jag från en bild från Fredriks fika. Receptet har en fin vän bjudit på.
Bröd i muffinsformar
ca 30 st
Du behöver:
5 dl mjölk
25 g jäst
1dl rågmjöl
100 g rumsvarmt smör
1 msk honung el farinsocker
2 tsk salt
11 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
tex. vallmofrön, solrosfrön, pumpafrön,havregryn
Gör så här:
Värm mjölken till 37 grader.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt degvätskan och rör tills jästen löst upp sig.
Blanda ner rumsvarmt smör, honung, salt rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta till en smidig deg som lossnar från kanterna av bunken. Cirka 5 minuter i maskin eller 10 för hand. Täck bunken och låt jäsa i 45-60 min.
Lägg upp degen på en bänk och dela den i 30 bitar. Rulla dem till en boll och vik in eventuella kanter under bullen. Ställ muffinsformar på en plåt och lägg i bullarna. Låt jäsa i 30 min till. Sätt ugnen på 225 grader.
Innan du tjoffar in dem i ugnen så ska du pensla dem med uppvispat ägg och strö över de frön du valt.
Grädda i 10-12 minuter. Godast att äta direkt med en klick smör och ost. Annars fryser du in dem direkt om du ska ha dem till ett senare tillfälle.
Lycka till!
Senaste kommentarer