I lördags gjorde vi en ny typ av tacos med Oumph och lite nya tillbehör. Man måste ju variera denna numera klassiska ”husmanskost”. Oumph är gjort av sojabönor ochliknade pulled pork. Den hade god smak ( marinerad i bbqsås) men kändes lite som torr kyckling i konsistensen. Goda alternativ är ju annars fish tacos, pulled pork, eller kyckling med lite het kryddning.
Allt blev så himla gott så här kommer recept på tillbehören.
Sötpotatisaioli
Du behöver:
1 stor sötpotatis (ca 400 g)
2 msk olivolja
1 äggula
2vitlöksklyftor
1 dl majs- eller rapsolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta. pressad
en skvätt tabasco
salt
Gör så här: Skala och skär potatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, 10–15 min.
Mixa potatis, vitlök, vinäger, äggula,tabasco och salt. Tillsätt olja i en fin stråle under mixning. Smaka av med salt.
Avokadoröra
Du behöver till en liten skål:
Avocado. Frusen el färsk.
Färsk Koriander
Spiskummin
Citronpeppar
Olivolja
Salt
Vitlökspulver
Limesaft
Gör så här:Mosa Avocado med en gaffel. Blanda i resten. Här höftar jag alla ingredienser och smakar av eftersom.
Snabbpicklad rödlök
Du behöver till en liten skål:
1 rödlök
1dl socker
1/2 dl ättika (12%)
1 1/2 dl vatten
Gör så här: Blanda allt i en skål och rör runt. Skiva rödlök så tunt du kan. Låt stå 30 min-1h i kyl.
Het majs med lime och parmesan
Du behöver till en liten skål:
Majs
Chiliflakes
Limeskal från 1/2 lime och saften
Parmesan
Gör så här: Fräs majs i smör i en stekpanna. Krydda med chilin. Riv över limeskal. Ta bort från plattan när majsen är varm. Riv över rikligt med parmesan och pressa över lite limesaft. Det här är SÅ mycket godare än kall majs!
Ananassalsa
Du behöver till en liten skål:
10 Körsbärstomater
100g Ananas frusen eller färsk
1/2 kruka koriander
1 lime. Saft och skal
Salt
Socker
1 Salladslök
Gör så här: Bara hacka och blanda allt i en gottig röra.
Härlig taco-kväll!
Senaste kommentarer