Header Image

piecesofMari

Vad kul att du hittat hit! Jag heter Mari och är en aningens glömsk men glad fyrbarnsmamma med ett stort hjärta. Det här är mitt ställe för mig och för alla er andra som tycker om att tillbringa tid i köket för att experimentera, laga gott, äta gott eller bara hänga i köket. Jag delar med mig av mina lyckade och mindre lyckade recept, mina gamla och mina nyfunna. Min jakt på det godaste surdegsbrödet, tips på bra restauranger och lite annat smått och gott. Ja, en liten del av mig och min passion med små glimtar av mitt familjeliv. Mina döttrar är 22, 8, 6 och 1år. Min man G är superpappan som ibland känner sig lite ensam i familjen men som är världens bästa "tjejpappa". Jag älskar att ha och göra med genuina och äkta människor och inspireras av de som vågar vara sig själva utan filter. Här går såklart nätkärlek och tjejpepp framför allt! Jag hoppas du blir inspirerad. Vill du kontakta mig går det bra att maila på : [email protected]

Soboro-en vegovariant

Publicerad,

Hemma igen från en riktigt härlig skidhelg (minus en magsjuk och två förkyldisar). Till middag behövde det bli något som gick snabbt att laga av det som fanns hemma och då blev det Soboro.

Nu vill jag verkligen inte häda japansk matlagning på något sätt. Det här är alldeles säkert en svensk variant som jag som vanligt modifierat lite. Som jag sagt tidigare har jag verkligen fastnat för det här med bowls, och att äta ur skålar. Verkligen gillar’t!
Det här en barnvänlig rätt som min dotters kompis tipsat oss om. Hon har ursprung från Japan så den ör inspirerad därifrån i alla fall.

Barnens soboro: 

Koka jasminris och lägg i botten.

Stek köttfärs, soyafärs, kycklingfärs eller kanske oumph beroende på om du vill äta vego eller ej. Häll i 1-2 msk japansk soya ( för 500g färs) samt 1 msk socker/stevia.

Gör sedan äggröra krydda med soya och lite socker/stevia.

Sedan rev vi gurka i tunna stavar på mandolin. Samma med morot. Kryddar moroten med risvinäger, ingefära, lite olja , salt och peppar.

Montera ihop allt vackert i skålen. I går skivade vi en halv Avocado och lite koriander uppepå. Sist tog vi sockerärtor.

Såstips! Chilisås ,tabasco eller siracha tar rätten ännu ett snäpp uppåt.

Snabbt, enkelt, gott och passar hela familjen

Viktigt! Ska ätas med pinnar och är både godare och nyttigare än det låter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *