Det här är ett sånt där riktigt sött och gott bröd som man kan lyckas få på restaurang ibland. Det är går supersnabbt att röra ihop så arbetsmämgen i relation till vad man sen får är perfekt! Enkelt och snabbt! Gilla på det.
Det här receptet kommer från pappas sjökrog, Skansholmen. Den enda skillnaden i receptet är att restauranger ofta använder svart baksirap i sitt bröd vilket resulterar i en ännu mörkare färg på brödet. Tyvärr verkar det svårt att hitta för oss ”vanliga” i vanliga matbutiker. Rätta mig om jag har fel?
Du behöver till 1 bröd:
5 dl Filmjölk
1 tsk Bikarbonat
2dl Svart brödsirap
7 g flingsalt
3dl Vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
1dl teffmjöl (får bra att ta vad som egentligen)
Grovt rågmjöl 2 dl
Solrosfrö 1 dl
Russin 1 dl ( om du vill)
Gör så här:
Blanda filmjölk, bikarbonat och sirap.
Blanda övriga ingredienser och tillsätt dem. Blanda försiktigt och väl.
Grädda i smorda formar 60 min i 185 grader och 35 min i 175 grader.
Låt brödet vila i ett dygn. Det kunde inte jag. Det går jättebra att frysa in brödet.
Lycka till! Så enkelt och snabbt gjort! Och gott förstås!
Senaste kommentarer