Header Image

piecesofMari

Vad kul att du hittat hit! Jag heter Mari och är en aningens glömsk men glad fyrbarnsmamma med ett stort hjärta. Det här är mitt ställe för mig och för alla er andra som tycker om att tillbringa tid i köket för att experimentera, laga gott, äta gott eller bara hänga i köket. Jag delar med mig av mina lyckade och mindre lyckade recept, mina gamla och mina nyfunna. Min jakt på det godaste surdegsbrödet, tips på bra restauranger och lite annat smått och gott. Ja, en liten del av mig och min passion med små glimtar av mitt familjeliv. Mina döttrar är 22, 8, 6 och 1år. Min man G är superpappan som ibland känner sig lite ensam i familjen men som är världens bästa "tjejpappa". Jag älskar att ha och göra med genuina och äkta människor och inspireras av de som vågar vara sig själva utan filter. Här går såklart nätkärlek och tjejpepp framför allt! Jag hoppas du blir inspirerad. Vill du kontakta mig går det bra att maila på : [email protected]

Saftig filmjölkslimpa

Publicerad,

Det här är ett sånt där riktigt sött och gott bröd som man kan lyckas få på restaurang ibland. Det är går supersnabbt att röra ihop så arbetsmämgen i relation till vad man sen får är perfekt! Enkelt och snabbt! Gilla på det. 

Det här receptet kommer från pappas sjökrog, Skansholmen. Den enda skillnaden i receptet är att restauranger ofta använder svart baksirap i sitt bröd vilket resulterar i en ännu mörkare färg på brödet. Tyvärr verkar det svårt att hitta för oss ”vanliga” i vanliga matbutiker. Rätta mig om jag har fel? 
Du behöver till 1 bröd: 

5 dl Filmjölk 

1 tsk Bikarbonat 

2dl Svart brödsirap

7 g flingsalt 

3dl Vetemjöl 

1 dl dinkelmjöl

1dl teffmjöl (får bra att ta vad som egentligen) 

Grovt rågmjöl 2 dl

Solrosfrö 1 dl

Russin 1 dl ( om du vill) 

Gör så här:

Blanda filmjölk, bikarbonat och sirap.

Blanda övriga ingredienser och tillsätt dem. Blanda försiktigt och väl.

Grädda i smorda formar 60 min i 185 grader och 35 min i 175 grader.

Låt brödet vila i ett dygn. Det kunde inte jag. Det går jättebra att frysa in brödet. 

Lycka till! Så enkelt och snabbt gjort! Och gott förstås!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *