Header Image

piecesofMari

Vad kul att du hittat hit! Jag heter Mari och är en aningens glömsk men glad fyrbarnsmamma med ett stort hjärta. Det här är mitt ställe för mig och för alla er andra som tycker om att tillbringa tid i köket för att experimentera, laga gott, äta gott eller bara hänga i köket. Jag delar med mig av mina lyckade och mindre lyckade recept, mina gamla och mina nyfunna. Min jakt på det godaste surdegsbrödet, tips på bra restauranger och lite annat smått och gott. Ja, en liten del av mig och min passion med små glimtar av mitt familjeliv. Mina döttrar är 22, 8, 6 och 1år. Min man G är superpappan som ibland känner sig lite ensam i familjen men som är världens bästa "tjejpappa". Jag älskar att ha och göra med genuina och äkta människor och inspireras av de som vågar vara sig själva utan filter. Här går såklart nätkärlek och tjejpepp framför allt! Jag hoppas du blir inspirerad. Vill du kontakta mig går det bra att maila på : piecesofmari@gmail.com

Nattjästa frallor

Publicerad,

Här kommer familjens förste bagares fantastiska morgonfrallor på recept. Numer bakar han var och varannan helg så vi får ofta nybakat bröd på helgerna!

Det här behövs: 

2,5 dl vatten

6 dl mjöl

1 msk salt

1 dl vetesurdeg ( går att baka även utan)

10g jäst

Gör så här: 

Rör ihop vatten och jäst och knåda sedan i mjöl med degblandare eller för hand. Blanda i salt mot slutet av knådningen när degen är lite smidig men ändå ganska lös fortfarande. Låt jäsa i rumstemperatur         i 1 1/2 -2h.

Dela sedan degen i 6 bitar och runddriv/Baka ut till frallor. Vik ihop ett par gånger och lägg skarven nedåt på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en bricka som får plats i kylen.

Låt frallorna jäsa över natten i kylen. När du vaknar på morgonen, gå upp i sömnen och slå på ugnen på 275 grader. Sov lite till. När ugnen är varm och du har vaknat till liv, ta ut frallorna ur kylen, spraya dem med lite vatten och låt sedan bakplåtspappret med frallorna glida över på den varma plåten i ugnen. Grädda i 10-15 min. Kasta in en isbit eller två på botten av ugnen så får de en härligt god yta.


Om du orkar strö lite vallmofrön, solrosfrön eller pumpakärnor för lite variation och extra knaprigt på toppen.


Voilà! Hämta in tidningen och slå dig ner för en härlig helgfrukost med helt nybakat bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *