piecesofMari

Kladdkakemuffins med banan och choklad

Vi har haft ett par lediga dagar hos mormor på landet och bland annat bakat de här godingarna. Det var helt klart några av de godaste kladdkakemuffinsen jag ätit. Hårda och krispiga utanpå och segt kladdiga inuti. Mmmm… 


Till 8 stora muffins behöver du: 

100 G smält smör

2 ägg

2 dl socker

1 1/2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 krm salt

8 chokladbitar

1/2 banan

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.

Rör ihop ägg och socker med sked – vispa ej.

Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. Rör ner det smälta smöret. Klicka ner smeten i muffinsformar, fyll dem till 2/3. Peta i en chokladbit och en tjock bananskiva i varje. ( skippa bananen om du inte gillar). Vi använde hjärtformade silikonformar.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-12 minuter.

Serveras med en kula glass, en klick grädde eller bara precis som de är! 

Gottgottigottgott!

Idag tog jag med mig nästsn hela tjejligan, Cornelia, Penny och Meia och åkte hemåt i förmiddags eftersom Cornelia skulle tävla i gymnastik på eftermiddagen. Eleonor ville stanna kvar över helgen hos sin älskade mormor och det fick hon. 

Två guldmedaljer senare ( så stolt mamma ikväll) sitter vi nu hemma i soffan, fredagsmyser och firar med lite sushi från Bonn Sushi. Bästa sushin! (finns i Nacka och Tyresö). 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats