En tisdag som började med full snöstorm har nu klarnat upp och solen tittade fram tillslut. Jag tog med mig barnet i vagnen till utegymet på eftermiddagen och försökte bli lite starkare.
Här kommer förresten receptet från helgens bak. De blev riktigt saftiga och goda!
Sätt ugnen på 180 grader varmluft alt. 200 grader vanlig ugnsvärme
Ingredienser:
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
Rivet skal av 1 citron
Fyllning:
Lemon curd
Färskost
Vitchoklad
Chiafrön eller vallmofrö.
Gör så här:
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst, helst med elvisp.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner med en sil i smeten.
Rör runt med slev. Vispa aldrig.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt ((håller formen bättre men är inget måste). Häll i smeten. Blanda 50g färskost med 2-3 msk lemoncurd. Spritsa eller klicka i en liten klick i varje form. Pilla i en liten vit chokladbit i varje. Strö över chiafrön eller vallmofrön.
Grädda muffinsen i mitten av ugnen 10-15 min beroende på storlek. De ska vara torra men ändå lite kladdiga i mitten pga fyllningen. Känn med sticka.
Så.himla.gott.
Så himla goda de såg ut ?
Supergoda! Enkelt att sno ihop och kort gräddningstid. Jag gillar snabbt och enkelt! (men framförallt måste det ju va gott också)