Vi måste verkligen frosta av frysen så projekt äta ur frysen pågår för fullt. Hittade en stor burk björnbär häromdagen som vi plockade här på Öland förra sommaren och kom att tänka på det här gamla receptet som ursprungligen kommer från Zetas trädgård söder om Stockholm.
Du behöver:
150 g smör
3 dl socker ( jag tog stevia men det funkar lika bra med vanligt socker)
2 ägg
1msk vaniljsocker
1tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 lime
200g björnbär
Ströbröd
Form med löstagbar kant
Gör så här:
Sätt ugn på 150 grader. Smöra och bröa formen. Skär smöret i kuber. Mixa det med ägg och socker i matberedare mixer eller med visp.
Blanda separat de torra ingredienserna i annan skål och sikta eller rör. Riv skal av en lime ner i smeten ( som är rätt tjock) och häll i saften av en halv lime.
Smeta ut allt i en form och häll på björnbären.
Grädda 1 timme. Servera med vaniljglass eller grädde. Den blir sådär riktigt seg, syrlig och saftig.
Senaste kommentarer