Gårdagens middag!
Så ljuvligt god och enkel att göra men behöver lite tid på spisen.
Det här receptet hittade jag för flera år sedan på en blogg hos en Ida vars blogg hette ” Gingerbreadhouse”. Hon hade så extremt fina inredningsbilder men jag tror tyvärr inte att hon bloggar längre? Eller har jag fel? Hennes syster var grundare till barnklädesmärket” Livly” förövrigt.
Jag har (som alltid) modifierat receptet lite. Att jag har så svårt att hålla mig till recept… …det är för roligt att exprimentera helt enkelt.
Men nu, Tomatsås!
Du behöver:
1kilo tomater
1gul lök
4 vitlöksklyftor
Salt
Socker
Peppar
Oregano
Timjan
Basilika
Persilja
Olivolja
Chili
1morot
Tomatpure
Grönsaksbuljong
Mörk balsamvinäger
Dela ett kilo tomater i olika färger storlekar och kulörer och lägg i en stor gryta eller kastrull. Häll på rikligt med god olivolja. Ta en rejäl nypa flingsalt, ett par varv med pepparkvarnen,en gnutta chili och en msk socker ner i grytan.
Låt koka i 30 min. Tomaterna kommer avge en hel del vätska men det bli bra tillslut.
Hacka lök och vitlök. Svetta all lök i lite smör och tillsätt även detta. Krydda med en skvätt grönsaksfond, 1msk tomatpuré , 1msk balsamvinäger och en tsk var av örtkryddorna.
Låt småkoka i 1-1/2timme sedan har du den godaste tomatsåsen någonsin.
Vi åt den till kycklingfrikadeller och tagliatelle.
God kväll!
Senaste kommentarer