Idag känns det som vardag för mig. Jag och Penny har hemmahäng. Hon är fortfarande efter en hel vecka hemma lite snorig och hostig. Jag känner mig inte heller helt 100 så vi hänger på tomten idag. Humöret är inte på topp. Så tråkigt att vara sjuka att jag knappt vill skriva om det. Tycker det är rätt trist att läsa om andras sjukdomar också tyvärr, även om jag känner med. Satt i solen medan Penny sov middagsluren och läste en jätteinspirerande intervju i nya mama tidningen om Maxida Märäk, cool mamma med imponerande driv för ”motherhood”, hennes vanligaste hashtag på instagram. Så ung också klok! Läs!
Eleonor har ”egen dag” med pappa och Cornelia tränar. Tänkte kanske ta med henne på en fika utomhus när vi hämtar hem henne men får se vad vi orkar med.
Tänkte i allafall bjuda på ett äppelkaksrecept som vi gjorde häromdagen. Egentligen är knäckiga smulpajer min favorit alla gånger men den här blev god den med och lite mer snygg att se på också. Den följa med till jobbet då vi inte hinner (eller ska) ära upp allt härhemma och fick gott betyg även där!
En snyggare äppelkaka
10-12 bitar
Du behöver:
Till pajdeg:
125 g rumstempererat smör
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 st ägg
Till fyllning:
4 st äpplen
200 g mandelmassa
3 st hela ägg
1 dl mjölk/grädde
3 msk pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 22-25 cm. Nagga med en gaffel. Ställ gärna in formen i kylskåp i 20-30 minuter.
Skala och klyfta äpplena. Riv mandelmassan och blanda den med äggen och mjölken. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
Servera gärna med hemkokt (recept här) vaniljsås eller en klick vaniljglass.
PS.kunde ha varit gott med lite kanel på!
Bakom kulisserna ser det ut så här när ”vi” bakar.
Hoppas du har en fin lördag!
Senaste kommentarer