Header Image

piecesofMari

Vad kul att du hittat hit! Jag heter Mari och är en aningens glömsk men glad fyrbarnsmamma med ett stort hjärta. Det här är mitt ställe för mig och för alla er andra som tycker om att tillbringa tid i köket för att experimentera, laga gott, äta gott eller bara hänga i köket. Jag delar med mig av mina lyckade och mindre lyckade recept, mina gamla och mina nyfunna. Min jakt på det godaste surdegsbrödet, tips på bra restauranger och lite annat smått och gott. Ja, en liten del av mig och min passion med små glimtar av mitt familjeliv. Mina döttrar är 22, 8, 6 och 1år. Min man G är superpappan som ibland känner sig lite ensam i familjen men som är världens bästa "tjejpappa". Jag älskar att ha och göra med genuina och äkta människor och inspireras av de som vågar vara sig själva utan filter. Här går såklart nätkärlek och tjejpepp framför allt! Jag hoppas du blir inspirerad. Vill du kontakta mig går det bra att maila på : piecesofmari@gmail.com

Snabb Barbecuesås

Publicerad,

Semesterdagarna här lunkar på i ett skönt tempo. Ingen vet vad klockan är, mat och fika äter vi när vi känner för det. (ok,nästan i alla fall). Det är så himla skönt att bara vara och göra det man har lust med. Ingenstans att stressa till och mer tid till att hinna tänka och känna efter. Mindre mobiltid och mer tid till att umgås. (Duktiga va?!) Familjen har varit här i en vecka och vi har lagat massa god mat och hittat på roliga saker tillsammans.

Det har blivit en hel del grillande. Både hemma och ute på klipporna, helt ljuvligt de soliga och vindstilla kvällarna ( även om de är ganska få).Det har blivit mycket mys och mycket mat. Burgare av kött och vego, goda köttbitar, fiskpaket och korvar från gårdar i närheten (såklart;)

Här kommer i alla fall ett recept, eller knappt ett recept för det blev mycket på känn men i alla fall på ett ungefär hur jag gjorde en jättegod barbecuesås som vi ätit flera gånger nu både på burgare och till kött. Alla mått är på ett ungefär och såsen måste smakas av vartefter den kokar.

Du behöver till 4-6 portioner: 

2 stora schalottenlökar

1 paprika

1 tomat 

2 st vitlöksklyftor

Lite smör

1 dl tomatpuré

3 tsk rökt paprikapulver

1 tsk chiliflakes

1 nypa flingsalt 

1 tsk svartpeppar

1 tsk malen kanel

1 dl ketchup

1 dl äppeljuice

1dl vatten

1msk rödvinsvinäger 

1 msk sötstark senap

2 msk mörkt muscovadosocker

1msk mörk sirap

citronjuice från en halv citron 

En skvätt tabasco

1 tsk grillkrydda 

1 msk soya

Saknar du nåt så är inte det hela världen, det blir bra ändå. Lite liquid smoke eller rökt chipotle saknade jag men det blev gott ändå. Men har du sånt så tjoffa i litegrann.

Gör så här:

Koka ihop lök och vitlök i lite smör tills de mjuknar. Släng i hackad paprika. 

Tillsätt tomatpuré och koka ihop ytterligare några minuter. I med alla torra kryddor och låt det koka med tomatröran. Tillsätt sedan resterande ingredienser och koka upp och sjuda i ca 30 minuter, lyft av plattan och låt allting svalna lite.

Mixa därefter med en mixer.

Servera till allt,allt,allt grillat! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *