piecesofMari

Sega och sura hallonremmar

Lite hemmagjort lördagsgodis kanske? 


Jag testade att göra de här remmarna för ett tag sedan. De innehåller gelatin vilket jag har lite svårt för att använda i bakning och matlagning, mest på grund av konsistensen men eftersom de för övrigt innehåller naturliga ingredienser så kändes det ju som en bättre grej än de man köper. 

De blev fina att se på och barnen gillade dem, men jag vet inte, de var ingen favorit hos mig. Den där gummiaktiga segheten som blev har jag svårt för. Och de var svåra att förvara. Ville gärna smälta samman även i rumstemperatur. Men jag kan ha gjort något tokigt?

Nästa omgång ska jag pröva att göra dem utan gelatin och lite mer raw. Vi åt det en gång på ett raw café och de innehöll bara dadlar, hallon och vaniljpulver och torkas i ugnen i 7-10 timmar på 45 grader

Men i alla fall. Vill du pröva kommer receptet här. 

Hallonremmar

Du behöver: 

200 g frysta hallon

10 gelatinblad

1 1/2 dl Strösocker

1/2 dl  Vit Sirap

1 1/2 dl vatten

1/2 tsk citronsyra

Garnering

1 dl Strösocker

1 krm citronsyra

Rivet skal från 1 lime

Gör så här: 

Klä en plåt med ett inoljat bakplåtspapper.Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.Koka upp hallonpuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt koka i 5 – 6 minuter, ta av kastrullen från värmen. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma hallonblandningen. Tillsätt citronsyra och rör om. Bred ut smeten tunt på plåten med hjälp av en slickepott. Låt stelna i rumstemperatur i minst 2 timmar men gärna över natten.

Blanda strösocker, citronsyra och limeskal. Skär massan i cirka 2 cm breda remmar med en vass kniv och vänd remmarna i sockerblandningen.Förvara remmarna i en stor burk utan lock i rumstemperatur.


Nätet svämmar verkligen över av olika recept på godisremmar så jag undrar: Har du prövat? Och vad tyckte du?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats