Jag kan tyvärr inte själv ta åt mig äran för den här supersmarriga glassen. Det var G som gjorde den och receptet hittade han i (den för övrigt helt värdelösa tidningen country home som förutom det här receptet mest var full av reklam). Men, det blev så gott att jag bara måste spara receptet! Superkrämig men samtidigt fräsch tack vare myntan och citronen. En bra dessert att servera på en middag, god som den är utan tillbehör.
Jordgubbs-och myntaglass
Du behöver:
3 dl skivade och smsade jordgubbar. Vi hade fryst in självplockade vilka var perfekta att använda till glass.
Blad från 2 kvistar mynta
Grädde
400g ( en burk) kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
2 msk pressad citron Gör så här:
Mixa jordgubbar, mynta och citronsaft. Vispa grädden och kondenserad mjölk tillsammans tills det blir fluffigt ( det blir ej lika tjockt som vispad grädde). Häll i jordgubbsmixen och blanda ihop. Häll i en lämplig form och låt stå i frysen i ca 6-8 timmar.
SÅ himla gott med glass som är full av riktiga bär!
Så gott att göra egen glass, vi brukar mixa frysta bär och avokado. Så enkelt och gott 🙂
Vilket bra tips! Gillar dina barn det? Vet de om avocadon? Min minsta älskar ju Avocado men de andra är skeptiska?