De här smarriga sopporna fick bidra till veckans vegetariska rätt i går kväll. Barnens soppfavorit är broccolisoppa så därför lagade jag två olika soppor, var själv mer sugen på Sötpotatissoppa som du hittar recept på här.
Broccolisoppa känns som en himla bra rätt. Både nyttig och god och med lite topping och tillbehör känns en soppmiddag riktigt lyxig. Viktigt att alltid duka mysigt och tända ljus tycker jag. Då känns alltid måltiden alltid härlig även om man som jag ofta äter lunch själv. Förresten, underläggen ovan från William Morris är en sån sak dom gör hela måltiden lite roligare. De är så fina att duka med och lätta att torka av efteråt. Hårda med kork på baksidan så att de ligger still. Men nu….
Maris Broccoli-spenatsoppa (för 2 vuxna eller 4 barn).
Du behöver:
1 broccolihuvud/ motsvarande mängd fryst broccoli
4 ” bollar” Frysta spenatblad
1 gul lök/2 schalottenlökar
1 msk Smör
1 vitlöksklyfta
1 msk Grönsaksfond
Ca 3-5 dl Vatten
Vitt Matlagningsvin
Grädde
Topping:
Salt
Peppar
Olivolja
Avocado
Parmesan
Gör så här: Finhacka lök och vitlök. Fräs mjukt i smör. Tillsätt broccolin och fräs runt. Häll över grönsaksfond täck broccolin med vatten. Koka ett par minuter och mixa sedan allt slätt. Häll i grädden och smaka av. Späd med mer vatten om den känns tjock. Låt soppan sjuda 5-10 minuter och krydda samtidigt med salt peppar och om du vill krydda med andra gröna örter. ( Jag tog lite färsk dragon och basilika som fanns hemma).
Trippla över olivolja, nymalen svartpeppar och parmesan vid servering ( om barnen gillar förstås).
Servera med gott bröd, grönsaksstavar eller Avocado på sidan om.
Älskar soppa! Broccoli eller spenat gör vi mest här hemma. Mums!
Jag blir alltid glad när även barnen tycker om mat som är lite mer åt det nyttigare hållet
(läs allt som inte är köttbullar och korv)
Ser fräscht ut på bild med grönt också!