Header Image

piecesofMari

Vad kul att du hittat hit! Jag heter Mari och är en aningens glömsk men glad fyrbarnsmamma med ett stort hjärta. Det här är mitt ställe för mig och för alla er andra som tycker om att tillbringa tid i köket för att experimentera, laga gott, äta gott eller bara hänga i köket. Jag delar med mig av mina lyckade och mindre lyckade recept, mina gamla och mina nyfunna. Min jakt på det godaste surdegsbrödet, tips på bra restauranger och lite annat smått och gott. Ja, en liten del av mig och min passion med små glimtar av mitt familjeliv. Mina döttrar är 22, 8, 6 och 1år. Min man G är superpappan som ibland känner sig lite ensam i familjen men som är världens bästa "tjejpappa". Jag älskar att ha och göra med genuina och äkta människor och inspireras av de som vågar vara sig själva utan filter. Här går såklart nätkärlek och tjejpepp framför allt! Jag hoppas du blir inspirerad. Vill du kontakta mig går det bra att maila på : [email protected]

Vegotrend och vegorecept

Publicerad,

Det pratas vegetarisk mat som aldrig förr på sociala medier. En bra ”hype” enligt mig. Hoppas den håller i sig, men det tror jag. Det känns som att många av oss strävar efter mer balans, att värna miljön, våra djur, leva hälsosammare och äta bra mat. Inte sant?

Vi kör ofta Vegetarisk måndag härhemma. Andra dagar också men måndagen sätter liksom standarden för resten av veckan.

Idag blev det denna enkla och ändå lite lyxiga:

Öppen lasange med mandel, svamp och ricotta. 

Inspo från Lotta Lundgren men som vanligt lite modifierad. Kan bara inte hålla mig från att improvisera lite. Man behöver inte vara så exakt( förutom när man bakar söta saker) så är mitt motto att smaka istället. Den här rätten tog max 30 min att laga, så bra vardagsmat.

.albumtemp

Mandelpeston:

Rosta en näve mandlar

krossa dem

bryn en klick smör

hä i mandlarna

riv citronzest i

en klick honung

salta

Håll varmt

Lasagnen:

Koka upp vatten till de färska lasagneplattorna

Bryn en gul lök el två schalottenlökar samt en hackad vitlök.

I med 500 G svamp, champinjoner eller portobello. Bryn tills de fått färg

i med två stora nävar bladspenat

När plattorna kokat någon minut montera ihop alltsammans plus lite färskost, mozzarella eller ricotta i.( Vi körde på de två första)

salts och peppra rejält och hä i lite chiliflakes om du gillar.

Snabbt och gott och VEGO!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *