Idag blev vi bjudna på middag av äldsta dottern. Hon äter numera helvegetariskt och lagade därför en helt gudomligt rödbetspasta åt oss. Pasta som både kändes fräsch, nyttig och krämig. De små rynkade på näsan åt färgen och bad om ”vanlig vit pasta”. Och det fick dem. Desto mer åt oss.
Rödbetspasta med chevre och valnötter Du behöver till 4:
2 pkt färsk Rödbetspasta ( finns på Ica)
1 påse bladspenat
1 Citron
100g Chevre ( funkar säkert liks bra med fetaost om föredrar det
150g Valnötter
Olivolja
Honung
Balsamico
Salt
Peppar
Gör så här:
Rosta valnötterna i torr panna tills de börjar dofta gott. Ställ åt sidan. Blanda dressingen av balsamico eller mörk balsamvinäger, olja och flytande honung.
Fräs spenat i olja och droppa citronsaft över. Riv även lite citronskal över och salta.
Koka den färska Rödbetspastan. Blanda ner den i pannan med spenaten. Strö över nötter chevren och låt smälta litegrann. Strö över nötterna. Salta, peppra och skeda över dressingen.
Klart!
Senaste kommentarer