piecesofMari

Vego inspo

Idag blev vi bjudna på middag av äldsta dottern. Hon äter numera helvegetariskt och lagade därför en helt gudomligt rödbetspasta åt oss. Pasta som både kändes fräsch, nyttig och krämig. De små rynkade på näsan åt färgen och bad om ”vanlig vit pasta”. Och det fick dem. Desto mer åt oss. 

Rödbetspasta med chevre och valnötter Du behöver till 4:

2 pkt färsk Rödbetspasta ( finns på Ica)

 1 påse bladspenat

1 Citron

100g Chevre ( funkar säkert liks bra med fetaost om föredrar det

150g Valnötter

Olivolja

Honung

Balsamico

Salt

Peppar


Gör så här:

Rosta valnötterna i torr panna tills de börjar dofta gott. Ställ åt sidan. Blanda dressingen av balsamico eller mörk balsamvinäger, olja och flytande honung. 

Fräs spenat i olja och droppa citronsaft över. Riv även lite citronskal över och salta.

Koka den färska Rödbetspastan. Blanda ner den i pannan med spenaten. Strö över nötter chevren och låt smälta litegrann. Strö över nötterna. Salta, peppra och skeda över dressingen. 

Klart! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats